Detox

Překyselení organismu

Stejně tak jako v přírodě, i u člověka je překyselení škodlivé. Příroda trpí kyselými dešti a živočišné a rostlinné druhy vymírají. My, lidé, jsme nemocní a ztrácíme životní sílu. Tomu ale můžeme předcházet zdravým způsobem života.

Přirozená, našemu tělu vlastní rovnováha kyselin a zásad, je našimi moderními životními návyky, stresem, především ale naší stravou, porušována, tj. přesycována kyselinami. Následkem jsou mnohé zdravotní potíže, jako např. revmatická onemocnění, cukrovka, dna, osteoporóza, chronická onemocnění dýchacích cest, alergie, únava, migréna, deprese, nespavost.

Tělo se překyselení brání a pokouší se kyselé látky neutralizovat. K tomu odčerpává buňkám bazické minerály jako draslík, hořčík a další. To vede ke vzniku neutralizačního odpadu a ke snížení buněčných funkcí. Tělo onemocní, výkonnost a odolnost organizmu, dobrý stav kostí, kloubů, nehtů a vlasů ochabují. Následkem bývá, že jsou aplikována různá léčiva na jednotlivé symptomy, aniž by byl znám pravý důvod problému. Přitom musíme v první řadě posílit vlastní síly organizmu přísunem odčerpaných minerálů.

Jak vzniká překyselení?

  1. nadbytek stravy

  2. nevyvážená strava

  3. příliš pochutin

  4. málo pohybu a čerstvého vzduchu

  5. emocionální prvky jako stres, zlost, přetížení, frustrace

  • Překyselení nezpůsobuje to, co chutná kysele, ale to, co je v trávicím procesu přetvořeno na kyselinu (např. káva a koláč – kyselina tříslová a kyselina octová!!)

Viditelné příznaky překyselení organismu:

  • vypadávání vlasů u mužů – základ vlasů je při chybějících minerálních látek napaden jako první! (muži nemají děložní sliznici, která je schopná odvést velmi mnoho kyselin; z tohoto důvodu muži daleko více inklinují k vypadávání vlasů)

  • tvorba pomerančové kůže (celulitidy) u žen (odpadní látky se rychle ukládají v „nepotřebných“ oblastech (boky, zadeček, horní část paží a stehen)

  • předmenstruační potíže jako migréna, přecitlivělost, bolesti hlavy a podrážděnost jsou přímými symptomy překyselení, které se během cyklu odbourají, a krátce před menstruací jsou velice akutní.

Co můžeme při překyselení organismu udělat : vyčištění – odkyselení – remineralizace organismu

  • vyčištění těla (naředění usazených solí): očistné kúry ze syrovátky

  • převážně zásadotvorná strava (čerstvá zelenina, zralé ovoce, brambory, všechny mléčné výrobky vč. smetany, bylinné čaje, neperlivá voda)

  • zásaditá péče o tělo: celé i částečné koupele v koupelových solích

  • remineralizace přísunem bazických minerálních a stopových látek, optimální je kúra ze zásadité směsy :

 Zásaditá směs minerálních látek –

-obsahuje všechny důležité minerální soli, a to ve formách, které

mohou být tělem lehce vstřebány, popř. jsou silně zásadité

– inulin doplňuje ideálním způsobem účinek tohoto produktu.

  1. doplňuje minerální látky: draslík, vápník, hořčík, železo, zinek, měď, mangan, selen

  2. působí při překyselení těla

  3. pomáhá tělu se pročistit

  4. chrání žaludeční sliznice

  5. pomáhá překonat únavu a vyčerpání organismu

 

 

ZELENÉ POTRAVINY OD SPOLEČNOSTI GREEN WAYS (možnost zakoupení v salonu, cena 1.150,-Kč, balení vydrží cca.tři měsíce)

Chlorella Green Ways

Chlorella Green Ways obsahuje mimo širokou škálu biologicky aktivních látek (jejichž neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot) také další unikátní látky. Je například jedním z nejbohatších zdrojů zeleného barviva chlorofylu, jemuž vděčíme za život na této planetě. Nicméně jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto se soustředíme nikoli na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“.

O hodnotě Chlorelly rozhoduje nejen složení, ale i forma zpracování. Chlorella GW je vyráběna tak, aby byl zachován jak maximální obsah účinných látek, tak aby tyto látky byly maximálně vstřebatelné a pro organismus přístupné. K tomu přispívá i unikátní metoda sprayového sušení Chlorelly GW (STEAM), která zaručuje vysokou vstřebatelnost nutričních látek (minimálně 80 %).

Chlorella GW neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý produkt!

Užitek Chlorelly Green Ways

Chlorella – tato smaragdová „konzerva“ plná vitálních látek – byla pro svět objevena nikoli díky masivní reklamě, ale proto, že funguje. Fungování má v popisu práce… Tato jednobuněčná sladkovodní řasa totiž patří mezi nejjednodušší formy života, nanichž závisí formy vyšší, komplexnější a složitější. Je svébytná, samostatná a pro život dokonale vybavená. Podobně jako ostatní fotosyntetizující organismy je předpokladem a základem celého vyššího potravního i životního řetězce.

Zelené potraviny – a chlorella je jedním z příkladů – můžeme vnímat jako pomyslnou potravinovou základnu. A podobně jako jsou pevné základy předpokladem úspěšné a bezpečné stavby rodinného domu, jsou zelené potraviny předpokladem pevnosti a bezpečí našich jídelníčků. Toto vnímání role zelených potravin je důležitější než dlouhé seznamy izolovaných účinných látek a jejich izolovaných účinků.

Chlorella Green Ways je kvalitním palivem a výběrovou potravou pro naše buňky. Můžeme ji vnímat jako organicky pěstovanou zeleninu nejvyšší kvality. Té je nadřazena pouze svojí uživatelsky praktickou formou tablet.

Návod k použití a doporučená denní spotřeba

Standardní denní množství chlorelly pro dospělého zdravého člověka je cca 5 g (20 tablet). Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování chlorellou (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné. Je třeba dbát na dostatečný přísun tekutin (čistá voda), aby mohl probíhat detoxikační proces. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem, nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků.

Ječmen Green Ways

Ječmen Green Ways obsahuje celou škálu biologicky aktivních látek, jejich neúplný výčet uvádí tabulka základních nutričních hodnot. Avšak jakákoli z kontextu vytržená účinná látka nebo hodnota jedné mikro- či makroživiny nevypovídá o celkovém přínosu zelených potravin pro člověka. Důležitá je totiž celková souhra a synergie všech látek, nikoliv údaje o hodnotách aktuálně módních účinných složek. Proto se soustředíme nikoli na „výživu čísel“, ale na „výživu souvislostí“.

O hodnotě nápoje z Ječmene rozhoduje nejen složení, ale i forma zpracování. Ječmen GW je zpracováván maximálně šetrně, a obsahuje proto široké spektrum živých enzymů. Díky krátkému, minutovému sušení ve sprayové sušičce při teplotě max. 31 °C je Ječmen GW „živým“ produktem. Enzymatická aktivita byla změřena u 20 známých enzymů, jako např. u superoxiddismutázy, cytochromoxidázy a dalších. Pro zachování enzymatické aktivity udržujte balení v suchu, chladnu a temnu a při přípravě nápoje používejte vodu studenou, nebo maximálně vlažnou.

Ječmen GW neobsahuje žádné přísady, jde o zcela čistý přírodní produkt. Vysušená šťáva z ječmene neobsahuje lepek (gluten), není pasterován a je maximálně vstřebatelný.

 

Užitek Ječmene Green Ways

Ječmen Green Ways je svěží, enzymatický nápoj plný biologicky aktivních látek. Představte si mladou rostlinku ječmenné trávy, jak klíčí, proráží tvrdou krustu zeminy a dynamicky roste směrem vzhůru ke slunci. Tento druh energie a vlastností nám rostlinka předává. Sklízena je v období své nejvyšší vitality, kdy přímo saje nesmírné množství živin a energie ze země, vody, vzduchu a slunce. V tichu svého rostlinného těla zpracovávají základní stavební kameny a přetvářejí je na složitější látky. Ty potom ve svém těle předávají všem nadřazeným životním formám.

Zelené potraviny – a nápoj z mladého ječmene je jedním z příkladů – můžeme vnímat jako pomyslnou potravinovou základnu. Podobně jako jsou pevné základy předpokladem úspěšné a bezpečné stavby rodinného domu, jsou zelené potraviny předpokladem pevnosti a bezpečí našich jídelníčků. Tento druh vnímání role zelených potravin je důležitější než bádání nad seznamy izolovaných účinných látek a jejich izolovaných účinků. Hans Günter Berner v knize „Hladovění nad plným hrncem“ vykresluje človíčka, který se cpe, tloustne, ale přesto umírá na nutriční podvýživu… Vyčerpaná půda živí „hladové” plodiny. Ty zase sytí nás, a proto, i přes špeky okolo vlastního pasu, umíráme hlady.

Návod k použití a doporučená denní spotřeba

Dvakrát denně čajová lžička Ječmene GW. Zelené potraviny se užívají ideálně nalačno, tedy 30 minut před jídlem nebo 2 hodiny po jídle, vždy však s nejméně hodinovým odstupem od klasických léků. Zelené potraviny můžeme vnímat jako „koncentrovanou“ zeleninu, proto obecně platí, že dávkování závisí na životním stylu uživatele. Předávkování nápojem z ječmene (podobně jako předávkování zeleninou) nehrozí a poddávkování je zbytečné.

 

Českou republikou se šíří tsunami nemoci

Českou republikou se šíří tsunami nemoci. Rozměry toho, co se nyní děje jsou už teď alarmující, ale perspektiva je ještě děsivější. A zatímco v Indickém oceánu, dějišti jiného – přírodního tsunami dnes budují rychlý informační systém, aby mohli preventivně chránit obyvatelstvo, naše odpovědné orgány k našemu probíhajícímu tsunami mlčí. Zřejmě na rozdíl od přírodního tsunami je zde na místě otázka, kdo za naši neinformovanost může. Počty obětí našeho „malého“ českého tsunami jsou ale z tím Asijským naprosto srovnatelné. Jen působení je pomalejší. Ale ne zase o tolik. Poslední údaje? Dobrá. 2,5 miliónu čechů trpí na alergie. 770.000 diagnostikovaných na astma. 650.000 cukrovkářů. Dalších zhruba 300.000, kteří o ní ještě neví. Každý třetí čech onemocní na rakovinu. Každý čtvrtý na ni zemře. Rozdíl mezi onou třetinou a čtvrtinou se bude muset potýkat s devastovaným imunitním systémem v důsledku chemoterapie a radioterapie. Straším? Kolik nás je v ČR? Ale rozhlédněte se dobře kolem sebe. Třicátníci dnes trpí na artrózu 3. stupně. Každý druhý čech má zvýšený tlak a cholesterol. A umírá na kardiovaskulární nemoci pokud to nestihl dříve na rakovinu. Raketově se rozjíždí onemocnění střev jako je Crohnova nemoc nebo ulcerozní kolitida. Cizinci Parkinson a Alzhaimer dnes „bydlí“ už nejenom ojediněle v domovech důchodců. Nejhorší jsou ale trendy – podívejte se na děti – dobrá polovina z nich má problémy s imunitním systémem. Co bude za 20 let? A vývoj ucítíme přesněji, pokud si vzpomeneme, jak to vypadlo před pouhými 20-ti lety. Pojďme dál. Na západ od nás už začínají tušit, že něco je špatně. Posuďte a domyslete sami tuto informaci: „Krematoria v zemích EU musí být opatřena odlučovači toxických látek, popel z krematoria je zařazen do nejvyšší kategorie nebezpečnosti odpadu.“ Běžné komíny takové odlučovače mít nemusí, ale krematoria ano… (?) Naše těla zachytávají za posledních 50 let několikanásobně více chemických látek z prostředí, z vody vodovodního řádu, 2,5 kg potravinářské chemie ročně, rtuť z amalgámových zubních vložek, atd. Vyrobili jsme statisíce nových chemických spojení, lehkovážně je využíváme ani netušíme, jaký mají na nás vliv. DDT, polychlorované bifenyly nejsou zdaleka jediným reliktem minulosti. Náš ministr životního prostředí je druhý „nejotrávenější“ v EU – možná jste reportáž viděli. Běžná strava za posledních 50 let s desetinásobky objemu masa, uzenin, mléka a mléčných výrobků, rafinovaného cukru, bílé mouky způsobuje, že se nám střeva obalují 5 – 12 kg hnijícího a plísní prorostlého balastu. Tato strava zároveň spolehlivě likviduje přirozenou prospěšnou střevní flóru a ohrožuje přímo imunitu. Nutriční hodnota takovéto stravy je mizerná. Během zmíněných 50 let způsobila prakticky dominující překyselení organismu každého z nás. Zkusme vidět věci skutečně z úrovně vyšší slupky cibule. Vím, že je to problém, ale zkusme to. Číňané mají jedno hezké přísloví: OTEC NEMOCI JE NEJISTÝ, MATKOU JE STRAVA. Přemýšlejme o tom. Myslím si, že viděno opravdu z nadhledu je to klíč k pochopení. Pokud by jsme byli vybudováni z kvalitního materiálu, abychom vyrostli a byli pevní jako silný dub, pak i případné poryvy stressu, negativních energií bychom byli schopni přestát daleko lépe. Každá naše buňka, každá naše tkáň, každý náš orgán je vybudován z toho, co prošlo našimi ústy. A tak buď jsme třtiny ve větru se klátící, nebo silné, statné duby. Z tohoto hlediska nelze než doporučit přečíst si něco o současném zemědělství. O stavu zemědělské půdy. Podívat se na rozdíly ve výbavě mezi organicky pěstovanými plodinami a těmi, které většina národa kupuje. Běžte si koupit rajčata a promyslete, jakou mají ty červené pytlíky naplněné vodou vitální hodnotu. Promítnout si všechny pesticidy, herbicidy, fungicidy, leštidla. Kdo jí maso, ať se seznámí s podmínkami chovu. Kuřat, telat, vepřového. Hormony. Antibiotika. Masokostní moučka. Bestiální stresující chov – asi proto – že si někdo překládá zvíře = bestie. Probrat zásahy potravinářského průmyslu do takto vyrobených potravin. Vžít se do role designéra potravinářského obalu produktu, který se má prodat. Co je na titulní straně, co je vzadu droboučkým písmem. Možná ještě zkuste být chvilku tzv. chuťovým designérem kombinujícím extrakt z pilin (jahodová příchuť) s želatinou (víme jak se vyrábí, že) připomínající ovoce ve fujtajbl pamlsku pro naše nejdražší. A pokud se budete zamýšlet i nad svými dětmi a tedy nad budoucností, povšimněte si, co vyvádí Váš potomek, když projíždíte s košíkem v supermarketu kolem dlouhatanánského regálu se sladkostmi. Kde se to v něm vzalo… Lékaři léčí projev nemoci a ne člověka. A tak byznys zemědělsko -potravinářský může fungovat, tak jak funguje. Stejně tak byznys farmaceuticko-medicínský. A statistiky jsou takové, jaké jste četl(a) v úvodu mého příspěvku. Některé zdroje uvádí, že farmacie je dnes na pátém místě v příčinách úmrtí. Ví o tom společnost? Celá naše společnost je nemocná. Jestliže hovoříme o miliónech nemocných v ČR, tak i Vy jste nemocný(á). A je jedno, jestli máte už stanovenu diagnózu (diagnózy) nebo ne. Nemoc, znamená ne -moc. Nemohoucnost. Proto podléháme tak snadno jakékoliv moci. Nemoc ale taky znamená utrpení, bolest. A proč by utrpení a bolest měly být zdrojem nepředstavitelných zisků pro největší firmy u nás a v Evropě? Měli bychom si to začít uvědomovat. Známa Hippokratova slova : Potrava budiž Tvým lékem a Tvůj lék tvou potravou.) Ironií je, že naši lékaři všichni na Hippokrata přísahali. A dnes ať chtějí nebo nechtějí jsou součástí průmyslu. Tak jsou nastaveny parametry této společnosti. No dobrá, ale kde máme sehnat kvalitní potraviny? Jak máme bojovat se svými letitými stravovacími návyky? Když manželovi dám místo klobásy k večeři zeleninu, tak se se mnou rozvede. Znáte to? Slyšeli jste o tomto problému? Ano, je to pravda. Kromě elitních jedinců se silnou vůlí, se jedná skutečně o většinový problém. I s cenami biopotravin by se dalo pohnout, kdyby byla větší poptávka. I zahrádkařit by začala větší část společnosti. Jen změnit ty návyky. A tady si tvůrci systému mohou být jisti – změnit návyky je to nejtěžší. Ale přátelé – moc času nemáme. Ještě jednou připomínám ty děsivé statistiky a hlavně procenta ročního nárůstu. Diabetes například 10% ročně! To je podle světové zdravotnické organizace charakterizováno jako ebarvy je na světě nejvíce. Nic není náhodou. …